Testuj zmiany na prywatnej kopii swojej witryny
Sandbox to prywatna kopia Twojej aktywnej witryny, którą możesz przeprojektować, a następnie promować do wersji aktywnej lub odrzucić.
Utwórz sandbox, aby pracować na prywatnej kopii swojej aktywnej witryny, a następnie promuj ją lub odrzuć.
- Otwórz Sandbox i wybierz Utwórz sandbox.
- Gdy będzie gotowy, wybierz Otwórz sandbox i wprowadź zmiany. Tylko Ty możesz go otworzyć.
- Wróć na stronę Sandbox i wybierz Promuj do wersji aktywnej, aby zastąpić aktywną witrynę sandboxem, lub Odrzuć, aby go usunąć. Twoja aktywna witryna nie zostanie zmieniona, dopóki jej nie promujesz.
Sandbox wygasa po 7 dniach. Po promowaniu poprzednia wersja aktywnej witryny jest przechowywana przez 7 dni.
Jeśli to nie pomogło
- Widzisz komunikat "Promowanie zablokowane": członkowie kupili coś lub zmienili swoje konto w Twojej aktywnej witrynie po utworzeniu kopii. Odrzuć sandbox, utwórz nowy i wprowadź zmiany ponownie.
- Widzisz komunikat "Twoja aktywna witryna uległa zmianie od momentu klonowania": promowanie spowodowałoby odrzucenie wymienionych aktywnych zmian. Wybierz Usuń te aktywne zmiany i promuj tylko wtedy, gdy jesteś pewien, lub utwórz nowy sandbox.
W sandboxzie przesyłanie plików, e-maile, płatności i integracje są wyłączone, kopie sandboxa nie mogą wykonywać wywołań AI, a logowanie przez Google działa tylko w Twojej aktywnej witrynie. Tylko właściciel może korzystać z tej strony.