Moja rejestracja nie została ukończona
Otwórz link do strony powitalnej ze swojego zamówienia. Znajdziesz tam informację, dlaczego rejestracja została przerwana, i — gdy to możliwe — możesz zacząć od nowa, zachowując swój plan.
Otwórz stronę powitalną, którą widziałeś po dokonaniu płatności: znajdziesz tam informację, dlaczego rejestracja została przerwana, a gdy możesz to naprawić samodzielnie, zobaczysz przycisk, który Ci to umożliwi.
- Otwórz ponownie stronę powitalną. To strona, którą Facet pokazał po Twojej płatności, a link wciąż znajduje się w historii Twojej przeglądarki.
- Jeśli widnieje informacja, że ktoś inny zajął Twoją nazwę strony, wybierz Wybierz inną nazwę. Płatność za tę nazwę została anulowana, a wszelkie pobrane środki zostaną w pełni zwrócone. Twój wybór planu zostaje zachowany.
- Jeśli widnieje informacja, że strona została usunięta podczas składania zamówienia, wybierz Zacznij od nowa, aby skonfigurować nową stronę.
- Jeśli widnieje informacja, że Twoja strona jest wciąż konfigurowana, pozostaw stronę otwartą. Zaktualizuje się automatycznie, zazwyczaj w ciągu kilku minut.
Jeśli to nie pomogło
- Widnieje informacja, że Jed i Hannah sprawdzają Twoją rejestrację: wstrzymujemy niektóre rejestracje w celu szybkiej weryfikacji przez człowieka. Nie musisz nic więcej robić; napiszemy do Ciebie e-mail.
- Widnieje informacja, że strona jest wstrzymana, lub nie ma informacji o przyczynie: wybierz Porozmawiaj z Jedem i Hannah. E-mail rozpocznie się od nazwy Twojej strony i numeru zgłoszenia do pomocy.