Moderuj swoją społeczność
Ukrywaj, usuwaj lub przywracaj posty i odpowiedzi w społeczności oraz ustawiaj punkty i poziomy.
Posty i odpowiedzi w społeczności moderuje się w Community > Moderation, gdzie nic nie jest usuwane na zawsze: ukryte i usunięte posty można przywrócić.
- Otwórz Moderation.
- Użyj Filtruj według statusu, aby wyświetlić posty Opublikowane, Ukryte lub Usunięte.
- Kliknij Ukryj przy poście lub odpowiedzi, aby usunąć je ze społeczności. Kliknij Przywróć, aby je przywrócić.
- Kliknij Usuń, aby przenieść je do Usunięte. Komunikat oferuje opcję Cofnij, a później możesz przywrócić post z filtru Usunięte.
- Aby działać na kilku postach naraz, kliknij Zaznacz, zaznacz je, a następnie wybierz Ukryj, Przywróć lub usuń.
- Aby zablokować komuś możliwość publikowania, otwórz jego Szczegóły członka w Members i kliknij Zawieś. Zostaną wylogowani i zablokowani, dopóki ich nie reaktywujesz.
Jeśli to nie pomogło
- Oczekiwany post nie ma na liście. Włączony jest filtr statusu; kliknij Wyczyść filtr.
- Członkowie nie widzą punktów ani poziomów. Otwórz Gamification i włącz Włącz grywalizację.
Grywalizacja przyznaje członkom punkty za udział: 2 za post, 1 za odpowiedź i 1 za każdą otrzymaną reakcję. W sekcji Drabinka poziomów nazywasz każdy poziom i ustalasz wymaganą liczbę punktów; przestrzeń może wymagać poziomu w sekcji Wymagany poziom. Opcja Dostosuj punkty członka pozwala ręcznie dodawać lub odejmować punkty, a każda zmiana jest rejestrowana. Gdy grywalizacja jest wyłączona, członkowie nie widzą punktów ani poziomów, przestrzenie z ograniczeniem poziomów stają się otwarte, a punkty nadal po cichu się kumulują.