Sprzedaż kursu
Połącz Stripe, ustaw kurs na Osoby, które to kupiły, dodaj cenę i opublikuj. Płatności trafiają na Twoje konto Stripe.
Połącz swoje konto Stripe, a następnie ustaw w kursie opcję Kto może to otworzyć na Osoby, które to kupiły i nadaj mu cenę. Kupujący płacą przez Stripe bezpośrednio na Twoje konto.
- Otwórz Stripe Connect i dokończ łączenie konta Stripe.
- Otwórz kurs i przejdź do zakładki Cena.
- W sekcji Kto może to otworzyć wybierz Osoby, które to kupiły.
- Wpisz Cenę i walutę.
- Opcjonalnie: otwórz Więcej opcji cenowych, aby dodać ceny w innych walutach, włączyć lub wyłączyć Zezwól na płatność odroczoną (Kup teraz, zapłać później) albo zaoferować Plan płatności (raty miesięczne) w 3, 4, 6 lub 12 ratach.
- Użyj Podgląd jako, aby sprawdzić, co widzi wylogowany gość i kupujący, a następnie kliknij Opublikuj.
Włącz Bezpłatny podgląd w sekcji Więcej opcji lekcji w lekcji, aby pozwolić ludziom wypróbować ją przed zakupem. Wyjaśnij, jak długo kupujący zachowają dostęp, zanim zapłacą, i dotrzymaj zaoferowanych warunków: jednorazowa płatność nie ustala sama z siebie okresu dostępu. Zmiana ceny w późniejszym czasie nie wpływa na wcześniejsze zakupy ani uprawnienia.
Jeśli to nie pomogło
- Osoby, które to kupiły wyświetlają komunikat "najpierw połącz Stripe": dokończ Stripe Connect, a następnie kliknij Sprawdź ponownie w zakładce Cena.
- Kupujący zapłacił, ale nie może otworzyć kursu: otwórz Członkowie, znajdź go za pomocą adresu e-mail użytego do płatności i użyj Sprawdzanie dostępu w jego szczegółach, zanim poprosisz go o ponowną płatność.
Studio dolicza 3% prowizji platformowej od sprzedaży, z miesięcznym limitem. W planie Creator nie ma prowizji platformowej. Własne opłaty Stripe mają zastosowanie w obu przypadkach.